Новенна (Дев’ятниця) до святого Шарбеля

Вступна молитва на кожен день дев’ятниці

Нескінченно Святий і люблячий Господи, Ти надихнув Святого монаха самітника на те, щоб жити і померти як Твій Син – Господь наш Ісус Христос, і дав Йому силу для позбавлення людей від хвороб.

Святий Шарбелю – угодниче Божий, Ти, що присвятив своє земне життя служінню Господу Слави, за що Господь сподобив тебе дару чудотворіння, знаючи неміч нашої людської природи, допоможи мені в моєму проханні (назви своє прохання), щоб Милостивий Господь через твої молитви допоміг мені в моїй потребі, і дарував мені те, чого я прошу, щоб воно послужило мені для здоров’я тіла і спасіння душі.

День перший

Розважмо дорогі, що кожна людина, яка приходить на цей світ не народжується святою, святою вона стає через свої земні подвиги, свій хрест, свою Голгофу. Великий вплив на становлення характеру, поведінки людини в земному житті мають в найпершу чергу батьки, котрі дають дитині приклад як вести себе в суспільстві. З вдячністю згадував Святий Шарбель своїх батьків, особливо маму, яка була глибоко віруючою жінкою, і яка прищепила цю віру в Господа Бога, Його Пречисту Матір, своєму синові Юсефові – майбутньому Шарбелю. Це були зернятка віри, які принесли великий плід – святість у Бога, славу і здивування в людей. Стараймося і ми прищеплювати нашим дітям віру в Господа, і своїм прикладом спонукати їх до молитви і добрих справ.

Прославлений святий Шарбелю, дзеркало чеснот, прийди мені на порятунок і випроси у Бога благодать, котрої потребую (назвати), на славу Його імені і для спасіння моєї душі. Господи Ісусе, котрий обдарував святого Шарбеля благодаттю віри, благаю, щоб Ти уділив мені за його заступництвом благодать, про яку прошу, щоб я жив згідно Твоїх Заповідей та Євангелії. Амінь.
Святий Шарбелю, молись за мене.
Отче наш… Радуйся, Маріє…… Слава Отцу і Сину…

День другий

Розважмо дорогі про ту любов Божу, яка зародилася в дитячій душі Юсефа і яка керувала ним в повсякденному житті, яка стала причиною залишення батьківського дому, де все було йому дороге і миле, і йти у світ, щоб служити Господу Богу. Ця любов до Господа не покине святого Шарбеля ціле його земне життя, і буде запалювати по його молитвах вогонь у душах людських, що звертаються до нього і просять допомоги.
Любов до Господа Бога. Розпалюймо дорогі її у своїх серцях роздумами про муки Христові заради нас, і ради нашого спасіння, як розпалив її святий Шарбель у своїй душі, і вже ніколи не думав про інше служіння, крім служіння Богові.

Святий Шарбелю, мученику богопосвяченого життя, котрий страждав фізично та духовно, звертаюсь до тебе з довірою і прошу про благодать (назвати). Боже нескінченно добрий, котрий удостоїв святого Шарбеля благодаттю чинити чудеса, змилуйся наді мною і уділи мені благодаті, про яку прошу за його заступництвом. Тобі хвала на віки. Амінь
Святий Шарбелю, амфоро небесних пахощів, заступайся за мене.
Отче наш… Радуйся, Маріє…… Слава Отцу і Сину… 

День третій

Монаше життя. Розважмо дорогі як Юсеф – майбутній святий залишає батьківський дім і приходить в монастир, щоб жити і працювати для Божої слави. Строге і важке повсякденне житгя. Молитва, праця, Богослужіння, наука, розважання, нічні стояння. І так з дня на день. Молитися і працювати, щоб догодити Богові, щоб стати світлом для інших, щоб показати дорогу до Бога. А вона важка і терниста. Та все переміг святий Шарбель, і знайшов свій шлях до Бога, Який за його труди і подвиги благословив і нагородив силою чудотворіння – допомоги людям.

Святий Шарбелю, котрий світиш як ясна зірка на небі Церкви, освіти мій шлях і зміцни мою надію. Випроси в Розп’ятого Христа, котрого неустанно вшановуєш, благодать (назвати). Господи Ісусе, котрий привів до святості святого Шарбеля, допомагаючи йому нести хрест, дай мені відвагу за його прикладом зносити життєві труднощі з терпеливістю і повною покірністю Твоїй Божій волі. Тобі слава навіки. Амінь
Святий Шарбелю, прикладе тиші та терпеливості, заступайся за мене.
Отче наш… Радуйся, Маріє…… Слава Отцу і Сину…

День четвертий

Розважмо дорогі, що дорога до Бога, дорога до неба, не є легкою і скорою. Різні біди і нещастя випадають на долю людини, коли вона піднімається нею. Але людина повинна йти до Бога, чи підніматися до неба, як той альпініст, який піднімається на високу гору, здається, що
вже недалеко, що вже вершина, але тут зривається і падає вниз. Потрібно знову вставати і знову підніматися, якщо він звичайно бажає покорити висоту. Так само і в духовному житті. Кожен гріх це падіння, а сповідь це підйом. Якщо не встанемо, то вже хто знає чи піднімемося, чи наблизимося, і що головне, чи зустрінемося з Господом, і чи будемо з Ним. Так поступав святий Шарбель, і зумів наблизитися до Бога, закінчив свій біг, як говорить апостол Павло, і отримав нагороду.

Святий Шарбелю, прибігаю до тебе з довірою в твоє заступництво. Покажи мені ще раз Твою любов і випроси в Бога благодать (назвати). Боже, допоможи мені зростати в християнських чеснотах за прикладом святрого Шарбеля. Даруй мені Твоє милосердя, щоб я міг прославляти Тебе на віки вічні. Амінь.
Святий Шарбелю, саде чеснот, заступайся за мене.
Отче наш… Радуйся, Маріє…… Слава Отцу і Сину…

День п’ятий

Дерзновення перед Богом. Роздумаймо собі як потрібно угодити Богові в повсякденному житті, щоб Господь по твоїй молитві допомагав людям, тим що просять допомоги в найрізноманітніших обставинах свого життя. Подавати здоров’я в безнадійних хворобах, виручати з небезпечних ситуацій, спасати від неминучої смерті. Таке дерзновення мав і має святий Шарбель, адже все своє земне життя він присвятив Богові, за що Господь такий скорий до вислуховування його молитв, і надає допомогу всім, хто звертається до святого Шарбеля, і за кого молиться святий.

Святий Шарбелю, просвіти мене і допоможи мені чинити лише те, що є милим Богові. Добрий отче, випроси мені благодать, котрої дуже потребую (назвати). Боже, вислухай мою молитву за заступництвом святого Шарбеля. Потіш мою душу і наповни мене Твоїм миром. Тобі слава навіки. Амінь.
Святий Шарбелю, приятелю хреста, заступайся за мене.
Отче наш… Радуйся, Маріє…… Слава Отцу і Сину…

День шостий

Служити Господу Богу. Все для Бога. Весь час для Бога. Такий життєвий девіз був у святого Шарбеля. І ці слова не голослівні. Про це свідчить простий приклад. Коли прийшла його матір в монастир, щоб побачитися з любим сином, він сказав до неї: більше не приходь. Якщо Господь сподобить, побачимося в Царстві Небесному. Він вважав, що навіть час проведений з рідною матір’ю – це час який він забирає від свого спілкування з Богом.

Святий Шарбелю, могутній посереднику, вистачить одне Твоє слово, щоб Бог дарував мені благодать, котрої дуже потребую (назвати). Боже, котрий вибрав святого Шарбеля на нашого посередника, уділи мені завдяки його молитві благодать, про яку прошу, щоб я міг прославляти Тебе разом з ним на віки вічні. Амінь.
Святий Шарбелю, радосте неба і землі, заступайся за мене.
Отче наш… Радуйся, Маріє…… Слава Отцу і Сину…

День сьомий

Молитва і піст. Скільки разів чули ми про них, а як мало користаємо ми з них, хоч це два крила, які допомагають людині підніматися чи наближатися до Бога. Піст як говорять, старий як світ.
Адже ще в раю Господь наказав Адамові дотримуватися посту – невкушати з дерева Пізнання Добра і Зла, чим не скористалися наші прародичі, і були вигнані з Божественного саду через нестримання. Сам Господь наш Ісус Христос показав для нас приклад як необхідно постити і молитися, чим скористався в свою чергу святий Шарбель і бачимо нагороду за ці благі справи.

Улюблений святий Шарбелю, допоможи усім, хто до тебе звертається. Випроси в Бога благодать, якої ревно прошу. Довіряю твоїй молитві (назвати). Боже, допоможи мені жаліти і покутувати за численні гріхи, котрі унеможливлюють отримання Твоєї благодаті. Океане Милосердя, очисти моє серце від смутку і вислухай мою молитву за заступництвом святого Шарбеля. Тобі слава навіки. Амінь.
Святий Шарбелю, провіднику заблукалих, заступайся за мене.
Отче наш… Радуйся, Маріє…… Слава Отцу і Сину…

День восьмий

Пречиста Діва Марія. Особливий культ почитання Пречистої Діви Марії був в сім’ї Маклуфів. Цей культ і синівську любов до Богородиці зберіг святий Шарбель все своє земне життя. Це його охорона в юності, це його допомога в старості. Ця любов була більшою, ніж до рідної матері. Це вдячність Пречистій Діві за те що породила Сина-Спасителя світу – Ісуса Христа. Пресвята Діва – це дорога до її Сина і нашого Бога. Через Богородицю до Христа. Такий шлях святого Шарбеля. Розважмо як ми відносимося до Пречистої Діви Марії, чи свої¬ми гріхами не засмучуємо її?

Святий Шарбелю, моя віра зростає, коли я роздумую про твою молитву та омертвлення. Прошу, випроси в Бога благодать, котрої потребую (назвати).
Мій коханий Ісусе, котрий провадив св. Шарбеля до євангельської досконалості, уділи мені за його заступництвом благодать вірності Тобі аж до смерті. Амінь
Святий Шарбелю, котрий живеш у досконалій радості, заступайся за мене.
Отче наш… Радуйся, Маріє…… Слава Отцу і Сину…

День дев’ятий

Час. Розважмо дорогі як біжить час. Це наче сон, який пройшов, і ми його більше не побачимо. Час, який дає нам Господь – це шансзаслужити собі вічне життя у Царстві Божому. Цей час і шанс у своєму житті використав святий Шарбель. Тепер він неначе світило сіяє у Царстві Небесному. Такий самий шанс дає Господь і кожному з нас поки ми перебуваємо на землі. Не марнуймо його на пусті розмови, недобрі справи, лихі вчинки. Довготерпіння Боже вважаймо за спасіння. Поки Господь довго терпить маємо час примиритися з Ним в тайні святої сповіді і стати на дорогу що веде до вічного життя.

Святий Шарбелю, наближаюсь до завершення новенни. Маю велику надію, що отримаю від Ісуса благодать, про яку прошу за твоїм заступництвом (назвати). Боже, Ти вислухав молитви святого Шарбеля і дав йому благодать глибокої єдності з Тобою. Змилуйся наді мною і дай мені
допомогу в труднощах, котрих я сам не можу знести. Тобі слава навіки. Амінь.
Святий Шарбелю, котрий живеш у славі, заступайся за мене.
Отче наш… Радуйся, Маріє…… Слава Отцу і Сину…

« »
Скринька для пожертв

Парафія святого Миколая

Copyright © 1898-2023 Усі права застережено.

Повне або часткове використання матеріалів сайту дозволяється лише за умови посилання
(для інтернет-видань - гіперпосилання) на https://www.snicola.net